Skip to the content

Videnshuse

De to videnshuse ligger nord for Kongebroen i et parklignende område med spredt bebyggelse.

Videnshus nr. 1 er et kontorfællesskab for små og mellemstore vidensbaserede virksomheder. Bygningen er udlejet til TeleBilling, Ernst & Young. Rambøll og Bitten og Mads Clausens Fond.

Videnshus 2 opføres i 2019

Videnshus nr. 2 bliver på ca. 3.000 kvm. fordelt på 5 etager og vil være velegnet til enten et domicil eller et kontorfællesskab. Det opføres i 2019, efter at Bitten & Mads Clausens Fond har sammen med A. Enggaard A/S i januar 2019 har købt grunden i Byens Havn. Det drejer sig om et grundstykke ved Videnshus nr. 1, der har været udbudt under navnet Kontor B.

I tråd med Frank Gehrys masterplan for området vil investorerne på grundstykket opføre et kontorbyggeri. I forbindelse med designarbejdet for Byens Havn tegnede det kendte arkitektfirmaer Schmidt Hammer Lassen forslag til et kontorbyggeri på grunden, og det er dette projekt der arbejdes videre på i forhold til arkitektur og dimensioner. Investeringerne i Byens Havn er anseelig, og for Bitten & Mads Clausens Fond er det del af en samlet strategi, der skal sikre gennemførelse af de planlagte projekter på Byens Havn. , når der er lejere til det.

Der er tale om bæredygtigt lavenergi-byggeri i bygningsklasse 2020.

Videnshus nr. 2 bliver opført kun 200 meter fra det centrale torveområde med det kommende hotel med konferencefaciliteter, spa og restauranter, kunstpavilloner og Multikulturhuset.

Læs mere i præsentationsfolder.

Udsigt fra kontoret

Byggeriet af det kommende kontorhus bliver opført så fleksibelt, at det kan opdeles i forskellige lejemål fordelt på de fem etager. Der er også mulighed for, at lejere kan samle fællesfaciliteter som køkken, kantine, møderum, stillerum og reception.