Skip to the content

Byens længste bænk er bygget fra vandsiden

Byens længste bænk er bygget fra vandsiden
220 meter siddeplads langs vandet

Ved planlægningen af byggerierne i Byens Havn har der været stor fokus på publikums mulighed for direkte adgang til Alssund og oplevelser ved vandet. Siddekanter er et gennemgående element på alle arealer mod vandet og går igen ved hotellets terrasser, langs promenaden og på ’Bitten & Mads Clausens Plads.

Kanten er lavet i insitu-støbt beton med glat overflade som både inviterer til at sætte sig ned, og samtidig fungerer som afgrænsning til de større plantebede i området.

Hertil kommer, at firmaet M. T. Højgaard for Sønderborg Kommune bygget byens længste bænk, en ca. 220 meter lang bænk bygget som en træpromenade og en træbro fra Kongebroen forbi Hotel Alsik til Multikulturhuset. .

Hele strækningen er bygget som et trædæk med betonhammer som siddekant på en del af strækningen. Ved Bitten & Mads Clausens Plads er den så bred, at der også er trapper med siddetrin, hvor man kan sætte sig ved vandet.

Der var ikke plads til at bygge træpromenaden fra landsiden, så alt arbejdet er foregået fra vandsiden. M. T. Højgaard havde en stor flåde med kran, der var ombygget til at kunne ramme 89 træpæle ned i undergrunden, tre-syv meter ud i Alssund, og supplerede med mindre flåder til at transportere træet fra oplag i nærheden og til arbejdsstedet.