Skip to the content

Derfor lykkes masterplanen

02-05-2016

Alle yder ekstraordinært

Læs i denne artikel mere om processen og om, hvorfor Bitten & Mads Clausens Fond investerer i Alsik

Både borgmester Erik Lauritzen og Peter Mads Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond, fremhæver samarbejdet som det helt unikke i processen med at virkeliggøre Frank Gehrys masterplan.

- Det er et arbejde, der kun lykkes gennem et velfungerende samarbejde med kommunen, alle investorer og øvrige samarbejdspartnere, hvor vi oplever, at alle trækker i samme retning og yder ekstraordinært for at løse projektet til alles tilfredshed, siger Peter Mads Clausen, i tilknytning til at særudstillingen om Byens Havn nu er åbnet ved Havbo. Som baggrund for at fonden har besluttet at bygge Alsik, fortæller han:

- Med Alsik er det fondens vision at skabe en ny destination for Sønderborg, men også at skabe nye muligheder for områdets borgere. Derfor indeholder hotellet bl.a. udsigtsetage, restauranter og spa, som er åbent for offentligheden, såvel som for hotellets gæster. Vi er glade for, at projektet nu for alvor går i gang. Med hotelprojektet viser vi, at vi – sammen med kommunen og PFA som investor – har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet, fremhæver formanden.

I tråd med Bitten & Mads Clausens Fondens overordnede formål, er det en forudsætning for byggeriet, at det også er til gavn for Danfoss:

- Alsik skal være til gavn for Danfoss, ligesom alt andet Bitten & Mads Clausens Fond involverer sig i. Derfor indeholder hotellet dels værelser, der kan lejes ud til virksomhedens gæster og tilrejsende medarbejdere, dels et stort konference og mødecenter for op til 450 mennesker. Desuden skal Alsik fungere som demonstratorium for Danfoss. Med visionen ”Engieneering tomorrow”, skal hotellet være foregangsbyggeri for Danfoss’ løsninger til at energi-optimere byggerier. I hotellet kan vi vise kunderne, hvordan det kan løses elegant og funktionelt.

Et smukt eksempel på samarbejde

Borgmester Erik Lauritzen ser Byens Havn som et smukt eksempel på evnen til at samarbejde og skabe resultater.

- Hotel Alsik og Multikulturhuset ligger side ved side. Det ene byggeri er kommunalt, det andet er skabt af to stærke private investorer – Bitten & Mads Clausens Fond og PFA Ejendomme.  Bitten & Mads Clausens Fond har sine dybe rødder her i vores område. Fondens opbakning til Byens Havn er en af de væsentlige årsager til, at vi i dag kan se, hvordan arbejdet er i fuld gang. Sammen med fonden og PFA Ejendomme vil jeg glæde mig til at se området vokse, udvikle sig og blomstre i årene der kommer, siger borgmesteren, som også ser Byens Havn som udtryk for vilje.

- Vi tør have store ambitioner i Sønderborg. Vi tør kaste os ud i projekter, som måske for nogen virker urealistiske, når de første gang hører om dem. Sådan var det med Alsion, sådan er det med Byens Havn. Men i Sønderborg Kommune sidder vi ikke på hænderne og venter på, at nogen kommer og løser de udfordringer der kommer til os. Vi tager handling. Vi skaber nyt, bemærker borgmesteren.

Gæster på havnen har i de seneste måneder kunne se, hvordan arbejdet med det gamle Ewers pakhus skrider frem. Et nyt tag er lagt, og arbejdet med renoveringen af resten af den historiske bygning fortsætter nu frem til åbningen af det, der bliver Sønderborgs nye Multikulturhus, i 2017. Et projekt som Sønderborgs borgmester glæder sig meget til.

”Multikulturhuset bliver ikke kun et byggeri, som kommer til at sætte sit tydelige aftryk på hele Byens Havn. Det bliver også et nyt samlingssted for alle kommunens borgere, som her får adgang til en række nye og spændende muligheder”, fortæller borgmester Erik Lauritzen.