Skip to the content

Havnens udvalgte arkitekter

JUUL / FROST er arkitekter på Havbo

JUUL | FROST ARKITEKTER er et internationalt orienteret og innovativt dansk arkitektfirma med en sammensat kompetence fra by-, bygnings til landskabsarkitektur. Arkitekterne repræsenterer en bred faglig spændvidde og er eksperter i at udvikle by- og transformationsområder samt nye boligtyper i bymæssige sammenhænge.

De har realiseret over 1500 boliger, erhvervsbyggeri, ældreboliger, kirker, skoler, udarbejdet masterplaner og gennemført udviklingsprojekter om alt fra campusudvikling til udviklingen af byens rum.
www.juulfrost.dk

 

Bjarke Ingels er arkitekten på bolig C

I 2006 grundlagde Bjarke Ingels sin egen tegnestue, BIG - Bjarke Ingels Group, der siden bl.a. har stået bag yderligere to fremtrædende bygninger i Ørestaden: VM Bjerget (2008) - et ti-etagers boligbyggeri inkl. parkeringshus placeret ved siden af VM Husene og det sløjfeformede 8TALLET (2010).

BIG har endvidere bl.a. tegnet den danske pavillon til verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai og Museet for Søfart i Helsingør (åbnet 2013). Et projekt til et 142 m højt boligbyggeri på Manhattan i New York blev igangsat i 2010, og i 2011 vandt tegnestuen sammen med det grønlandske arkitektfirma TNT Nuuk konkurrencen om et nationalgalleri for kunst ved Nuuk i Grønland.

Læs mere om arkitektfirmaet her


Schmidt hammer lassen architects er arkitekter på Kontor B og C

Med mere end 25 års erfaring er schmidt hammer lassen architects en af Skandinaviens mest anerkendte, prisvindende arkitektvirksomheder. Virksomheden, som er dedikeret til innovativt og bæredygtigt design, har kontorer i Aarhus, København, London og Shanghai.

Fællesnævneren for virksomhedens arbejde er en demokratisk tilgang til arkitektur, som skaber moderne, åbne og multifunktionelle rum i overensstemmelse med schmidt hammer lassen architects’ etiske værdigrundlag – en bygning har mennesket som centrum og er ikke blot en arkitektonisk form. Arkitektur skal virke tæt sammen med sine omgivelser, sine indbyggede funktioner og det sociale liv. schmidt hammer lassen architects designer bygninger, der som udgangspunkt åbner sig mod den omgivende verden.

Schmidt hammer lassen architects blev etableret i Århus i 1986 af arkitekterne Morten Schmidt, Bjarne Hammer og John F. Lassen. Siden er virksomheden vokset markant og har i dag 140 ansatte. Kredsen af partnere omfatter nu også Kim Holst Jensen og Kristian Ahlmark samt fire associerede partnere. Den daglige ledelse af virksomheden varetages af administrerende direktør Bente Damgaard

Læs mere om arkitektfirmaet her
 

 

Henning Larsen Architects tegner hotellet

Henning Larsen Architects skaber levende, bæredygtige byggerier, der rækker ud over sig selv og bliver af varig værdi for brugeren, kulturen og det samfund, de er en del af – og arkitektfirmaet tegner p.t. på det nye hotel i Sønderborg med 210 senge.

Henning Larsen Architects blev grundlagt af Henning Larsen i 1959 og beskæftiger i dag mere end 200 medarbejdere. Virksomheden har kontorer i Oslo, München, Istanbul og Riyadh.

Koncerthuset Harpa på Island, der er tegnet af Henning Larsen Architects, vandt for nylig en af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser, Mies van der Rohe-prisen. Det er første gang, den tildeles danske arkitekter.

Virksomhedens aktuelle projekter i Danmark tæller bl.a. Moesgård Museum ved Århus (åbner 2014), Syddansk Universitet i Kolding (åbner 2014) og Novo Nordisk’s nye hovedsæde i Bagsværd, der står færdigt senere på året.

Før tegningerne er kendte siger direktør, partner og arkitekt MAA Louis Becker hos Henning Larsen Architects, som har fået opgaven at skabe et byggeri i verdensklasse.

- Vi vil skabe et projekt, der naturligt bliver en del af Sønderborg. Vi kommer udefra og ser på byen med friske øjne. Vi kan måske se nogle muligheder, som andre ikke har set. Designet vil koble sig på byen.

Læs mere om arkitektfirmaet her