Rigtigt stort fremmøde til første spadestik

10-02-2016Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen havde et fast greb i graveredskabet sammen med kulturudvalgsformanden, Charlotte Riis Engelbrecht og Palle Priska, afdelingsleder hos hovedentreprenøren Hoffmann A/S. Hver havde deres spade, og for at understrege budskabet om viljestyrke blev jorden vendt hele to gange.

Tråds finanskrisen har opbakningen i byrådet været vedholdende, og derfor kan vi i dag fejre, at Multikulturhuset nu tager form med udsigt til at stå færdigt om ca. halvandet år, sagde borgmester Erik Lauritsen (S) i sin tale.

Langt over hundrede borgere var mødt frem og slog rundkreds om spader og pølsevogn, hvor grill’erne allerede sydede på stegefladen, mens ovnen spyttede lune pølsebrød ud.

Det er en god udvikling, der kommer mere gang i byen. Vi kan håbe, at folk vil flytte til byen igen, og at der kommer flere virksomheder, mener Britta Staugaard, der var kommet ind fra Nybøl for at deltage i begivenheden.

Formand for kultur, borger- og fritidsudvalget Charlotte Riis Engelbrecht ser Multikulturhuset som byens nye samlingspunkt uanset alder og baggrund.

En gang var det her et sted, hvor folk kom for at arbejde. Nu bliver det et sted, hvor rigtigt mange borgere vil strømme til for at lære, opleve, få inspiration og være sammen med andre.

Multikulturhuset er led i Byens Havn, den nye bydel, som er udviklet af den amerikanske stjernearkitekt Frank Gehry, som udover multikulturhuset vil rumme det firestjernede hotel Alsik, det offentlig parkareal Kulturpladsen, parkeringshus og blandet bebyggelse med boliger og erhverv. 

Multikulturhuset bygges sammen med det mere end 100 år gamle Ewers Pakhus, som netop nu er ved at blive renoveret. Bygningerne kommer til at rumme det nye hovedbibliotek, Sønderjyllands Kunstskole og Det tyske Bibliotek sammen med kunsthal og cafe. Fra terrassen vil besøgene kunne nyde udsigten over havnen.

Byggeriet på 5000 kvadratmeter ventes færdigt i 2017. Anlægssum, 100 mio. kroner

 

Billede:

Borgmester Erik Lauritzen (S) holdt tale.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk