Borgmester Erik Lauritzen fører spaden

07-02-2016Inde i det mere end 100 år gamle Ewers Pakhus på havnen i Sønderborg er der fuld gang i renoveringen, for at pakhuset kan blive en del af det kommende multikulturhus. Siloer brydes ned sammen med hejsebånd, slisker og mekanik. Søjler, bjælker og gulv gøres klar, og taget får en tur.

Tirsdag den 9. februar kl. 12 er alle velkomne til det første spadestik for den nye bygning, der opføres ved siden af pakhuset og bindes sammen med det med en mellembygning.

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, vil føre spaden, og entreprenøren, Hoffmann A/S, vil byde på forfriskninger. I forbindelse med spadestikket kan man komme indenfor i pakhuset og se, hvad der sker i den nederste etage – det kommende børnebibliotek.

Et nyt samlingssted i byen

En stor del af multikulturhuset bliver udfyldt af Biblioteket Sønderborg, som dermed får ideelle rammer til at fungere som et samlingssted, hvor man både kan hente viden og oplevelser en stor del af døgnet. 

Et højt aktivitetsniveau skal blandt andet skabes i kraft af samarbejde med husets øvrige beboere.

Sønderjyllands Kunstskole skal bo i pakhusets øverste etage, og det tyske bibliotek rykker ind på pakhusets førstesal. I den nye bygning bliver der voksenbibliotek og kunstsal med plads til arrangementer i stueetagen. Der bliver café med udgang til en terrasse, ligesom der bliver en udsigtsterrasse højere oppe i bygningen.

Fondsgave styrker oplevelsen

Multikulturhuset, der bliver på 5000 kvadratmeter plus 500 kvadratmeter kælder, ventes at åbne i september 2017. Det samlede byggeri løber op i ca. 100 mio. kr. A.P. Møller Fonden har doneret 14,5 mio. kr., som gør det muligt at løfte renoveringen af pakhuset med bedre materialer, såsom plankegulve og renoverede støbejernsvinduer. En del af gaven er også til digitale medieinstallationer, som brugerne kan opleve. Det kan f.eks. være interaktive vægge og gulve. 

Bag byggeriet og arkitekturen står et team bestående af Aart architects, Zeni Arkitekter, Alectia og Hoffmann.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk