Sønderborg garanterer de studerende en bolig

22-03-2017Sønderborg er et knudepunkt for uddannelser i Sønderjylland. Her er ca. 2.000 unge i gang med en videregående uddannelse, og stadig flere opdager fordelene ved at studere i Sønderborg.

Derfor har Kollegiernes Kontor for ca. 140 mio. kr. bygget 153 nye ungdomsboliger i Byens Havn, hvor de unge bor nabo til Alssund med både Multikulturhus, uddannelsessteder og byens liv lige rundt om hjørnet.

Fra det nye kollegium er der få minutters gang/cykling til Alsion med Syddansk Universitet og Erhvervsakademi SydVest.

Studerende i Sønderborg har boliggaranti, og med de nye ungdoms-boliger bliver det endnu nemmere at finde et godt sted at bo.

Sønderborgs studiemiljø er meget internationalt, og på Syddansk Universitet på Alsion, er så godt som al undervisning på engelsk. Ca. 70% af de studerende kommer fra andre lande.

 

Fakta om kollegiet:

Kollegiet består af 153 fleksible og bæredygtige kollegieboliger samt fællesarealer.

         
Projektet er udviklet af aarhus arkitekterne A/S, entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, Arkitekt-erne Blaavand & Hansson A/S og rådgivende ingeniør Sweco A/S.

         
Indretningen er båret af et princip om fællesskab for at imødegå, at unge studerende ender i ensomhed. De unge skal opleve humane boliger i et univers af fælles faciliteter, knudepunkter og væresteder. Men – også med plads til privatliv.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk