Byggelederen: Den 25. marts er vi færdige med at bygge Alsik

20-12-2018


Sådan ser tapetet over sengene i hotellet ud – med et genkendeligt motiv.

En tur gennem hotel-etagerne på Hotel Alsik i december 2018 er en rejse gennem de faser, byggeriet gennemlever. Det begyndte med pæleramningen i november 2015, og den 25. marts 2019 afleverer entreprenørfirmaet A. Enggaard Alsik til bygherrerne Bitten & Mads Clausens Fond og PFA, oplyser byggeleder Christian Bak.

- Vi har ca. 200 mand i gang med at færdiggøre byggeriet. Så fremdriften i byggeriet svarer til et årsværk om dagen. For et par uger siden ankom 20 montører, som nu er ved at sætte senge og møbler på plads i værelserne, så hver dag ankommer store leverancer til de etager, der er færdige.

Vi begyndte jo i bunden, så det er øverst i hotellet, vi mangler mest i forhold til endelig færdiggørelse. De sidste betonarbejder er ved at blive udført på 17. og 18. etage. Fem elevatorer, heraf to til personalet, fører op til 18. etage. På udsigtsetagen (16. etage) skal loftet nu males, og isolerings materialet skal dækkes af.

På 15. etage med fem suiter er flisearbejde og gulvarbejde ved at blive udført, og når man tager trapperne ned gennem tårnet, kan man etage for etage se, hvordan mere og mere fremstår helt færdigt. Midlertidige døre er skiftet ud med hotellets egne, mange betongulve er belagt med træ, og specialfremstillede gulvtæpper er lagt på gangene på en del af etagerne - forsvarligt beskyttet! Hotellet får forskellige slags tæpper; til gangene, til de store mødelokaler, til de små mødelokaler og til 17. etage med restauranten.

Også på job i juleferien

De steder, hvor det kan være lidt svært at få ”ro” i hverdagen, bliver der arbejdet igennem mellem jul og nytår. Bl.a. flisefolkene benytter arbejdsroen til at lægge klinkerne i et helt særligt mønster i hele foyer-området. Tilsvarende er de i gang i spa-området, også mellem jul og nytår.

Flere rum bliver forsynet med en udspændt loftsdug, som vil danne spændende brydninger af de store loftsflader. Det gælder f.eks. i lokalet med den store pool og børnebassin og i det store XXL konferencelokale.

Akkuratesse er et krav i skabelsen af Danmarks største spa på 4.500 kvm. fordelt over fire etager, hvor mange forskelligartede oplevelser venter. Det ser man bl.a. i måden, hvorpå håndværkerne gør klar til LED-lys indfræset i vægge og loft og i valget af fliser i forskellige udførelser og farvespil.

I dagene op til jul er der fuld koncentration om at færdiggøre den store pool. Vand har det med at stå vandret, så der bliver målt meget nøjagtigt ud for at få kanten på poolen i præcis samme højde hele vejen rundt.

 

Teltet sikrer arbejde i frostvejr

Udendørs går det planmæssigt fremad med at støbe udearealerne i de specielle felter, også foran Multikulturhuset. Og byggeledelsen har garderet sig med et telt, så man kan fortsætte støbningen, selvom det måtte sætte ind med frost.

Gangbroen fra P-huset over Nørre Havnegade er sat op, trappen er støbt, og nu skal gangbroen lukkes af, så det indvendige arbejde kan gå i gang med gipsloft og gummigulv. Og stålkonstruktionen skal spartles og males.

Mellem Nørre Havnegade og hotellet er placeret flere mindre bygninger. Tørkøleren til hotellets klimaanlæg bliver kamufleret med lameller i samme nuancer som hotellet. Det samme gør teknikbygningen og affaldsbygningen. Udluftningen bliver ført op i fem meters højde og vil fremstå som en høj cylinder foran bygningen.

 

Læs mere i nyhedsarkivet: (klik på datoen)

Han gør sit bedste for at forudse byggeriets mange udfordringer (14-10-2017)

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk