Udearealer og hotel-design er inspireret af det nordiske ishav

01-09-2018


Sådan danner de 25 cm tykke "isflager" med kostede overflader en helhed.

De skæve vinkler springer i øjnene, når man kigger på, hvordan betonen bliver støbt, nærmest som isflager, på Bitten & Mads Clausens Plads og i hele området mellem Multikulturhus og Hotel Alsik.

Publikum vil på alle måder blive mindet om det nordiske design, som tager afsæt i naturen. Det kommer til udtryk i måden, hvorpå naturen integreres og danner udgangspunkt for, hvordan byrum skal opleves og sanses.

- Ja, selv bedene bliver udformet med skæve vinkler, bemærker adm. direktør Michael Saxtorph, Sønderborg Havneselskab, som er bygherre på udearealerne.

De besøgende i området kan sætte sig på siddetrekanter, tæt ved vandet, og tage naturen med ind i sine tanker. Vi får en oplevelse af den nordiske enkelthed og fornemmer inspirationen fra køligt klima, kulde og varme, træ og materialitet, beton og træ. Naturtro og organiske former er med til at skabe rum, hvor naturen og det menneskeskabte rum flyder sammen.

Kig engang

- Når man kigger på Hotel Alsik udefra, fornemmer man også i valg af materialer og farver, hvordan et nordiske formsprog lykkes. Kig engang på facadebånd og vinduesbånd – det er som at se et skift i mursten, siger direktør Irmela Heinsius.

- Ligeledes er væggene indenfor beklædt med trælameller, som giver et naturtro og rolige indtryk, som møder gæsterne allerede når de ankommer til hotellets receptionen eller indgang atriummet i SPA, tilføjer hun.

Spa og wellness er udviklet med udgangspunkt i ”Living Nordic” spa koncept, hvor de nordiske bad traditioner i forskellige afskygninger kan opleves i omgivelser designet med en nordisk materialitet.

Udvisker grænsen

Hotel Alsik udvisker grænsen mellem ude og inde ved at integrere naturen direkte i sit udtryk og sin funktion. Indenfor i hotellet fortsætter således enkeltheden, de skæve vinkler og det nordiske formsprog karakteriseret ved en ydmyg tilgang til farver, materialitet og form, som er nært forbundet med naturen.

Designet forholder sig også til Nordens lange mørke måneder, der gør dagslys til en knap ressource. Lyset er en central del af den nordiske formgivningsstrategi; lyset styrer og afgør rummets kvalitet.

Hygge

Hotel Alsik vil formidle en følelse. En følelse som er udpræget og autentisk nordisk; hyggen.

Hyggen er en del af den danske livsanskuelse og verdensbillede. Hyggen er et produkt af de nordiske designtraditioner og den historie, som Hotel Alsik er bygget på.

 

Læs mere i arkivet: (klik på datoen)

Plan for arealerne omkring byggerierne (08-12-2016)

Rå beton med riflet overflade (15-06-2018) 

 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk