Venter op til 40.000 besøg på Alsiks publikums-etage

12-04-2018


Borgmester Erik Lauritzen, entreprenør Asger Enggaard, adm. direktør Per Have, arkitekt Louis Becker og projektchef John Knudsen.

16. etage på Hotel Alsik bliver en ny attraktion for borgere og turister i Sønderborg. Op til 40.000 om året ventes at tage elevatoren op til den ikke-opvarmede etage med bænke, hvorfra udsigten er ganske fantastisk.  

Det oplyste direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, Per Have, i dag den 12. april, hvor håndværkerne og få andre var inviteret til rejsegilde på Hotel Alsik. Det blev en festdag med fadøl, ringriderpølser og kartoffelsalat – og med talere, der uddelte roser og tak. Per Have var dagens første taler.

 

Direktøren for Bitten og Mads Clausens Fond, Per Have:

I dag taler jeg på vegne af Peter Clausen, formand for fonden, som desværre ikke kan deltage. Han – og alle andre i fonden - har glædet sig meget til i dag, hvor vi kan holde rejsegilde her på Alsik.

Alsik rager nu over 70 meter op over jorden, og det ku’ bli’ til 19 etager i alt. Det har været en spændende rejse frem til nu, og nogen gange ret nervepirrende. Det er derfor med stor tilfredshed, at vi står her i dag. Vi glæder os over, hvor godt byggeriet stemmer overens med de arkitekt-tegninger som i sin tid overbeviste Peter Clausen om, hvordan hotellet skulle se ud.

Med de mange facadeplader der allerede er monteret, fremstår bygningen så imponerende og udtryksfuld som forventet. Stor ros til arkitekterne for det flotte design. Og også stor ros til ingeniører og entreprenører, som har overført de oprindelige visioner til faktiske konstruktioner.

Sammen med Sønderborg kommune og private investorer har Bitten & Mads Clausens Fond siden 2006 stået sammen om at udvikle Byens Havn. Vi har i fællesskab løst udfordringer undervejs, og er lykkedes med at holde fast i en plan, som har resulteret i flere spændende byggerier allerede. Alsik kan nu føjes til rækken af disse.

På vegne af Bitten & Mads Clausens Fond skal også lyde en stor tak til PFA, som besluttede at med-investere i byggeriet. Og tak til alle jer, som har stået last og brast - også under slid, slæb og tidspres. Naboerne har tålmodigt holdt larm og rystelser ud, og håndværkerne gør et fantastisk arbejde i al slags vejr. Fra fondens side følger vi alle løbende med i det daglige; både fra vort domicil i Videnshuset og når vi passerer langs havnen. Selv da Nørre Havnegade var lukket, gjorde I det muligt for Peter Clausen at passere gennem byggepladsen. Tak for det!

Bitten & Mads Clausens Fond vil gerne sige tak for indsatsen og forære alle håndværkere en gave: I skal en tur i Danmarks mest luksuriøse og moderne biograf. Den ligger her i Sønderborg. Arbejdslederne kan hente gaverne hos byggeledelsen efter dagens arrangement.

 

Entreprenøren Asger Enggaard:

- Vi er meget stolte over at få lov til at bygge dette hus, som jeg tror, at rigtig mange byer i hele Europa kan ende med at misunde Sønderborg for. Jeg synes også, at man her står med noget, der er en international begivenhed. Det er det, Alsik er. Alsik bliver ikke blot en hjørnesten i Sønderborgs fortsatte udvikling.  Det kommer til at skabe sammenhængskraft og sætte Sønderborg i lyset på den internationale scene. Det er fuldstændig fantastisk.

Det er ubetinget vores største enkeltprojekt. Det er tegnet af stjernearkitekter, og det skal man nogen gange passe på med at bygge. Og vi har en bygherre, som er meget kræsen med, at vi nu får bygget det helt rigtige hernede. Men vi har på intet tidspunkt følt os utrygge. Og det har vi ikke, fordi vi arbejder sammen med nogle vante samarbejdspartnere. Måske skal jeg slet ikke nævne navne. Men vi skal i hvert fald nævne Bitten og Mads Clausens Fond og familien Clausen, som er dem der har startet projektet op og lagt bunden for det samarbejde, der skulle være. Alle i det samarbejde skal have tak for kreativitet og vilje til at finde gode løsninger.

Jeg er gået rundt i huset og er simpelthen så skide stolt over det håndværk, vi kan vise frem. For uanset hvor man går i huset er, oser det af godt håndværk. I dag er det håndværkerne, der stjæler billedet. Når det står færdigt, er det sikket arkitekten.

Arkitekten Louis Becker:

Det er en international begivenhed at se sådant hus blive bygget i Danmark. Man kan sige, at alt i Danmark ikke kan være lige og firkantet. Dette hus er alt andet end sådan. Vi bygger et hus, der er meget anderledes. Meget markant og bygget til Sønderborg. Jeg er sikker på, at nogen på byggepladsen har været lidt trætte af, at det er lidt skævt det hele. Men jeg håber også, at I kan se resultatet leve op til noget helt andet end ellers. Så 18 etagers drømme og visioner er blevet til virkelighed i måske én af de allerfineste historiske byer i Danmark. Det er jo også noget.

Jeg vil sige tak til Bitten og Mads Clausens Fond og især til Peter Mads Clausen for at have vist os den tillid, at vi fik lov at tegne Alsik. Tak til Sønderborg for at have taget imod dette særlige hus.

Tak til havneselskabet, også for at I har holdt fast i visionen for den plan, der blev lavet  for hele havneområdet. Og jeg må rose kollegaen Frank Gehry for at have lavet denne plan (masterplanen. Red.). Men det kræver jo rigtig meget at holde fast i en sådan plan. Og det er lykkedes rigtig godt. Man kan sige, at vi har lagt arm omkring mange ting for at komme hertil. Men det er godt gået. Så derfor tak til Michael Saxtorph og Steen Laursen (havneselskabets daglige ledelse).

Borgmester Erik Lauritzen.

Tillykke til bygherre, arkitekter, entreprenører og håndværkere. På byrådets vegne kan jeg sige, at vi er utrolig gade for, at vi er nået hertil.

Hotel Alsik er i høj grad Peter Clausens projekt. Han skal vide, at han med sine visioner og vedholdenhed har givet fantastisk meget til kommunen og til os alle sammen.

Multikulturhuset var det første rigtig store projekt, og nu får det en stor nabo. Det betyder, at hele havneprojektet begynder at folde sig ud, og vi kan begynde at se målet, en fuldstændig  forandret havnefront i Sønderborg Kommune.

Det byggeri, vi nu står i, har bestemt vakt megen debat under vejs. Et så specielt byggeri vil altid dele vandene. Og Sønderborg er bestemt et sted, hvor man har meninger om ting.

Jeg er helt overbevist om, at dette byggeri bliver noget, vi alle vil være stolte over i de kommende mange, mange år. Det er dejligt at få besøg af nordjyder og andre, som fortæller os, hvor stort det egentlig er, det der sker på havnen her lige nu.

Alsik er en del af det projekt, som Sønderborg Havneselskab har holdt fast i nu igennem rigtig mange år, og jeg vil udtrykke min glæde og stolthed over, at vi har kunnet holde sammen og holde fat i den plan.

Bitten og Mads Clausens Fond står som en central aktør i det projekt, og jeg vil endnu engang sige mange tak for det samarbejde. Alsik bliver et tilløbsstykke, vi kommer til at trække rigtig mange gæster til Sønderborg. Det er en kæmpe oplevelse, vi har med dette byggeri og de øvrige på havnen i øvrigt. På byrådets vegne ønsker jeg tillykke. Vi glæder os rigtig meget til at komme op og få den flotte udsigt, sagde borgmester Erik Lauritzen.

--

 

Vil du læse mere om byggeriet af Alsik og visionen, så klik her

Udsigten fra 16. etage.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk