Efter ferien vokser arbejdsstyrken igen uge for uge

23-06-2017Frem mod sommerferien 2017 er arbejdsstyrken på Alsik-byggepladsen oppe på ca. 100 mand, og efter ferien vokser arbejdsstyrken igen uge for uge.

Elevatortårnet er i 11.etages (stue+ 10. etage) højde, det vil sige ca. 40 meter over gadeniveau. Og i den højde forbliver tårnet de næste par måneder, mens elementerne til hotelværelserne bliver monteret rundt om tårnet op til  10. sals højde. Derefter hæves kranen med 30 meter, så element-montagen kan fortsætte i højden, både med elevatortårn og hotelværelser.  

I de kommende måneder fortsætter også monteringen af de bagerste facade-elementer i glas og aluminium. Publikum kan endnu ikke bedømme facadens udformning i stueetagen, for de profiler, der vil give bygningen karakter, er ikke monteret. Det sker først, når man kan være sikker på, at profilerne ikke bliver beskadiget i forbindelse med byggeplads-aktiviteterne. Facade-elementerne kommer til Alsik med skib fra Sverige, og den næste sending ankommer i uge 32.

Status ultimo juni er for hotelbyggeriet at lobby, køkkenfaciliteter og hele 1. sal med konferencesal er opbygget som råhus – og at murerne, tømrerne, vvs-arbejderne og el-installatørerne i fuld gang i de nederste etager.

Også råhuset til spaen er på vej i højden, og i juli modtager entreprenøren byggeriets største stålkonstruktion. Længden er 25 meter. Og højden er 10 meter svarende til 2. sals højde. Konstruktionen vejer 20 tons og hejses på plads med det formål, at Alsiks konferencesal kan bygges helt uden betonsøjler der spærrer for udsigten til talepult m.v.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk