Havnen får en ny tilkørselsvej

12-02-2017 

Mens Nørre Haqvnegade er spærret frem til og med den 24. februar kan kørsel til Nørre Havnegade nr. 106-108 ske via Vestermark. Kørsel til Nørre Havnegade nr. 43 kan ske via Helgolandsgade eller Nørre Havnegade / Nørrebro.
 
Helgolandsgade ville være åben for lastbiler / busser i perioden. Der er åben for gående/cykler samt lille knallert. Der er skilte omkørsel i hele perioden.

Kommunen skrev i august om vejprojektet i en pressemeddelelse:

Havnearealerne nord for Christian X´s bro får nu sin helt egen vej til glæde for besøgende til Byens Havn. Sønderborg Kommune har i den nordlige del af området indledt byggeriet af Nordvangs forlængelse til Nørre Havnegade. Det skaber en tilkørsel for trafik fra Ringgaden og Alssundbroen.

Det vil blandt andet komme udenbys gæster til hotellet og Multikulturhuset til gode. De vil fremover nemt kunne finde vej ned til den spændende nye bydel langs vandet uden at skulle ind om den centrale del af byen.

Og den nye vej tjener samtidig til at aflaste beboerne langs Helgolandsgade og på Nørrebro, som ellers ville kunne forudse megen generende trafik, ikke mindst i byggefasen. 

Rundkørsel skaber sikkerhed

Det 300 meter lange vejstykke starter med en rundkørsel i krydset mellem Nordvang og Prins Henriks Avenue lige nord for sygehuset. Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget, førte gravemaskinen som symbol på første spadestik for byggeriet.

- Spader ser jo lidt anderledes ud i dag, bemærkede Frode Sørensen, inden han satte sig på plads i førerhuset.. Han forklarede, at den nye vej er nødvendig for at skabe en god og sikker adgangsvej til ByensHavn bydelen.

- Vi starter med at bygge en rundkørsel af sikkerhedshensyn. Al erfaring viser, at rundkørsler er mest sikre, der sker højst blikskader, sagde udvalgsformanden.

Tæt dialog med naboerne

Kommunen har ført en tæt dialog med grundejerne langs den nye vej, så projektet kunne rettes til for at imødekomme deres bekymringer. Der vil således blive anlagt en vold helt oppe ved rundkørslen og en støttemur længere nede mod Nørre Havnegade for at mindske gener fra den nye vej.

Anlægsarbejdet koster lidt over 6 mio. kroner. Den nye vej og rundkørsel vil, alt efter vejrforholdene, stå færdig januar-februar næste år.


 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk