Binder pakhuset og nybyggeriet sammen

10-12-2016Multikulturhusets to bygninger får en helt speciel sammenkobling, som resulterer i et fantastisk rum med oplevelse af forskudte plan og et spændende trappeforløb, der forbinder pakhusets tre etager med nybyggeriets fire etager. Arbejdet indvendigt udføres i december.

I pakhuset er håndværkerne i gang med det afsluttende arbejde. De indvendige vinduer er nu monteret, og de sidste installationer er ved at være afsluttet. Herefter mangler der kun at blive lagt gulve og monteret indvendige døre. For at undgå skader på gulvene vil disse arbejder være de sidste som bliver udført, før håndværkerne forlader bygningen i april 2017. Udvendig afsluttes murerarbejdet før jul, og efter nytår monteres de farvede alu-indramninger af vinduer. Pakhuset vil således udvendig fremstå helt færdigt i løbet af foråret.

I nybyggeriet arbejdes der i øjeblikket med at bygge en rotunde i cafeområdet, der skal indeholde bl.a. toiletfaciliteter og café-køkken. De fleste vinduer er nu monteret med glas, og indvendigt lægges der nu slidlagsgulve, ligesom der arbejdes på højtryk med de synlige tekniske installationer.

Efter nytår begynder arbejdet med de udvendige belægninger, og her starter man med at få lagt rør til afvanding af overfladevand, der skal føres ud i Alssund. Råhuset i den nye del af multikulturhuset skal være klar til aflevering 1. maj, hvorefter det afsluttende inventar-arbejde går i gang.

Multikulturhuset er på ca. 5.500 m2. Heraf udgør Ewers Pakhus de 1.200, mens de resterende 4.300 er nybyggeri. Forventningen er at 1.000 borgere i kommunen dagligt vil besøge det nye møde- og aktivitetssted, hvor en række kulturinstitutioner så som biblioteket, kunstskolen, center for kultur og andre samles under ét tag. Sammen vil de være med til at forvandle havneområdet til et attraktivt og dynamisk kulturknudepunkt. 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk