Borgmesteren ønskede borgerne tillykke

13-09-2016Rejsegildet for Multikulturhuset på ByensHavn blev et usædvanligt tilløbsstykke. Naboer og sønderborgere fra nær og fjern strømmede til i stimer og fik presset sig ind i den nye tilbygning, hvor entreprenøren Hoffman havde stoppet arbejdet for en time, for at kunne afvikle det traditionelle rejsegilde.

Rejsegildet blev igangsat af Sønderborg Kommunes direktør for Land, by og kultur, Inge Olsen, som glædede sig over de mere end 5.000 m² under tag, som fremover vil komme til at stå til rådighed for kulturbrugere i alle aldre. Og under det rå betondække med seks meter til loftet stod ørene på stilke, da borgmesteren leverede sine lykønskninger til borgerne og sine håb for Multikulturhusets fremtid.

- Ved at knytte nyt og gammelt, Ewers Pakhus og den nye tilbygning formet i tiden linjer, samler vi kulturelle aktiviteter, viden og kunst under samme tag. Dermed tager vi et stort skridt ind i fremtiden, sagde Erik Lauritsen i sin tale.

Meget af bygningen var dog spærret af på grund af de igangværende arbejder, men omme ved pølsevognen var der adgang til det gamle Ewers Pakhus, som bliver en del af Multikulturhuset. Her havde de besøgende mulighed for at beundre de gamle trækonstruktioner og det omfattende renoveringsarbejde, som er sat i gang i det gamle kornmagasin.

Hus for aktivt medborgerskab

- Vi får et centralt og smukt beliggende hus, der gerne skulle være med til at tiltrække endnu flere brugere. Med gode kulturtilbud ønsker vi at nedbryde sociale og kulturelle skel. Vi ønsker at fremme demokrati og aktivt medborgerskab, lød budskabet fra Charlotte Riis Engelbrecht, formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget.

 

Entreprenøren Hoffman ønskede tillykke med en velformuleret, eftertænksom og til tider vittig tale. Afdelingschef Palle Priska tog bogstaviligt talt hatten af for sønderborgerne, da han under talen smed arbejdshjelmen i respekt for sønderborgernes vovemod til at realisere så stort et projekt.

Og med en anekdote i ørerne om historien bag begrebet ”tømmermænd”, der daterer sig til de tidligste rejsegilder tilbage i 1500-tallet, gik gæsterne ombord i et mægtigt pølsegilde. Tilstrømningen var så stor, at der dannede sig en 50 meter lang kø ned at Nørre Havnegade. Heldigvis var Jesper Pølsemand forberedt. - Jeg lader mig ikke overraske og tager derfor altid tre gange flere pølser med end aftalt, oplyste den travle hvidkitlede pølsemand, der havde bragte hele to vogne med til begivenheden.

Se video-gennemgangen af indretningen – produceret af Jesper Sørensen, Sønderborg Kommune.

http://bit.ly/Multikulturhuset

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk