Fjerner 50.000 tons jord for at gøre plads til 385 biler

29-07-2016


Et P-hus hvor man man se og blive set.

CG Jensen kommer til at arbejde tæt sammen med søsterselskabet P-Plan samt arkitekterne RAVN Arkitektur Møller & Grønborg og ISC ingeniører i anlæggelsen af parkeringshuset. Projektet omhandler et 12.500 kvadratmeter stort parkeringshus med plads til 380 biler fordelt på 12 halve plan opført i et søjle/bjælkesystem i stål med betondæk.

For at gøre plads til parkeringshuset skal der fjernes ca. 50.000 tons jord fra grunden. I de første måneder af byggeperioden og frem til november vil jorden blive kørt væk fra den kendte høj på hjørnet af Helgolandsgade og Nørre Havnegade. Inden jorden kan køres bort, er der udtaget jordprøver. Resultatet af analyserne bestemmer, hvor jorden kan køres hen.

Efter nytår starter processen med opstilling af P-huset. I løbet af få måneder vil man derefter se det 23 meter høje P-hus tage form med ca. 50 p-pladser om ugen.


Transparent og sikkert P-hus
Parkeringshuset bliver fremstillet af præfabrikerede elementer i beton og stål, og parkeringshusets facader udføres i strækmetal af cortenstål med kasser der skyder ud og nedbryder facaden. På facaden og i kasserne vokser slyngplanter af forskellig karakter, hvorved et blomstrende farvespil opstår, og giver facaden et varieret udtryk. Udover det æstetiske udtryk har der også været lagt vægt på, at parkeringshuset skal være brugervenligt.

- Det har været vigtigt for os, at parkeringshuset ikke kun er visuelt flot. Det skal være et parkeringshus, hvor der er tænkt på brugerne, og hvor brugerne kan følge sig trygge. Tryghed er et spørgsmål om at kunne se og blive set, og døre i glas mellem p-dæk og trappetårne skal derfor gøre parkeringshuset endnu mere transparent og sikkert, forklarer Ove B. Petersen fra P-Plan om tankerne bag parkeringshuset og ikke mindst de valg, der er foretaget.

Det konstruktive system giver et hidtil uset overblik, når man kører og går rundt i parkeringshuset. Mange bilejere har sikkert oplevet, hvor dyr en parkering kan blive efter nærkontakt med en søjle eller stolpe i de smalle og snævre korridorer i et P-hus. Men med P-Plans løsning bliver der god plads for bilisterne, da ramperne er 7,5 meter i bredden, og det skal sikre, at ”lakprøver” fra de gæstende biler på stolper og vægge hører til sjældenhederne.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2486 7463 | E: info@byenshavn.dk