Polsk arkitekt afsluttede monterings-arbejdet

01-07-2016


Sct. Marie Kirke i modellen med flere detaljer

De sidste arbejder er nu udført på modellen over den nye bydel på havnen, som Byens Havn arbejder for at virkeliggøre. Dermed giver modellen med de korrekte højder og i den ønskede detaljeringsgrad det rigtige indtryk. 

HENNINGLARSENARCHITECTS har tegnet hotel Alsik i Sønderborg og tillige for Byens Havn bygget modellen af byen og den nye bydel med boliger, erhvervslejemål, multikulturhus, og det største hotel i det dansk-tyske grænseland. Modellen kan ses i husbåden på havnen i Sønderborg.

Et par hundrede timer eller mere er medgået til byggeri af modellen med brug af laser og 3-D print, så publikum i detaljer kan se, hvordan den nye bydel på havnen vil præsentere sig i højde og omfang, når byggerierne er færdige.

Færdiggørelsen omfatter bl.a., at butikscentret Borgen nu har den rigtige højde. Det samme gælder for Sct. Marie kirke som også er udført mere detaljeret. Videnshuset er udført med detaljeret facade, og Multikulturhusets nybygning ses nu i rette størrelse i forhold til pakhuset.

- Modellen er så detaljeret, at det ville være helt umuligt at udføre som et håndarbejde. Men med laser og 3-D print kan det lade sig gøre, fortæller den polske arkitekt Janusz Maczewski, som udførte den afsluttende montering. Han har de seneste to år været en del af arkitektfirmaets team på ca. 20 modelbyggere og afsluttede sin uddannelse fra Københavns Kunstakademi i år.

- Vi bygger rigtig mange modeller ud fra tilgængeligt elektronisk materiale i det meste af verden, hvor HENNINGLARSENARCHITECTS opererer, og det er sjældent, at vi også som modelbyggere kan være fysisk på stedet. Det behøver vi heller ikke for at bygge en model. Men for mig har det da givet nye indtryk at gå en tur rundt i Sønderborg og som afslutning sikre, at vi nu har de korrekte højder på byggerierne og den større detaljeringsgrad, som modellen nu fremstår med, fortæller Janusz Maczewski i forbindelse med, at han afsluttede monteringsarbejdet i husbådens udstilling på havnen i Sønderborg.

 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk