De første 1.700 kvadratmeter er støbt

03-06-2016


Natfoto af støbningen af bundplade. Foto: Per Franson.

Allerede mandag den 6. juni går arbejdet i gang med at rejse kældervæggene i hotel Alsik. Det sker i takt med at betonen er hærdet. Og senere følger oven på den halvanden meter tykke beton under hotel-tårnet et lag på ca. en halv meter isolering og et nyt lag beton, som bliver kælderens gulv.

Den historisk store støbning i døgndrift er forløbet bedre end forventet. Der er leveret ca. 10 kubikmeter beton mere pr. time end forventet, og der er brugt mere beton end de forventede 4.000 tons til den 1.700 kvadratmeter store og halvanden meter tykke bundplade på arealet, hvor det 18 etagers høje hoteltårn rejses. Alligevel lykkes det fredag eftermiddag at blive færdig et par timer før planlagt.

- Vi er meget tilfredse med forløbet, fastslår projektchefen for A. Enggaard, Christian Bak. I forhold til støbningen havde han faktisk gerne set lidt støvregn og gerne lidt lavere temperaturer end de 20 grader og høj sol fra morgenstunden fredag. – Så det varme vejr har stillet ekstra krav til støbningen. For intet støbelag må blive tør, før næste lag beton bliver leveret. Vi har derfor også haft gang i vandslangerne, fortæller Christian Bak – og glæder sig over, at det dejlige sommervejr var med til at trække ca. 1.500 borgere til byggepladsen fredag.

I takt med at nyt beton hærder, stiger temperaturen i betonen og nærmer sig søndag næsten 80 grader.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk