200 håndværkere i gang med hotel-byggeriet

15-04-2018


Udefra præsenterer Alsik sig i næsten færdig udgave. Kun på de nederste etager mangler endnu de mørkebrune vinger/lameller ved vinduerne at blive monteret. Resten af hotellet fremstår visuelt med et næsten færdigt udseende.

Det er indendørs, der er fuld damp på nu, med ca. 200 beskæftigede.  Arbejdsstyrken bliver udvidet med endnu flere murere, gulvfolk og tømrere, varsler byggeledelsen, som entrerer med specialister. F.eks. er det et specialfirma fra Nordjylland, med arbejdskraft fra bl.a. Kroatien, der udfører flisearbejdet i spa og badeværelser.

24 badeværelser bliver bygget op helt traditionelt og individuelt. Heraf  udføres flere med  en indretning hvor toilet og bad er adskilte og har særskilte døre. . Det er  f.eks. tilfældet på 8. etage kan du stå i badet og kigge ud, og nyde en utrolig flot udsigt mod højbroen.

Bygningen er indrettet sådan, at alle personale-relaterede arealer på etage 0 og 1 vender ud mod Nørre Havnegade, mens hotelgæsternes faciliteter på de samme etager er placeret ud mod Alssund.

Tager man turen oppefra og ned, er øverste etage, som udgøres af en eventetage med selskabslokale, toilet, stole- og teknikrum, den der er mindst færdig. Den er  ”kun” lukket med betongulve, vinduer og loftelementer.

På 17. etage står kogeøen til etagens showkøkken forsvarligt indpakket. Den blev løftet ind i hotellet allerede i oktober sidste år, før vinduerne blev monteret og forhindrede  adgang til at løfte  større elementer ind på etagen.  Etagen rummer Alsiks højest placerede restaurant og bar, inkl. depotrum, køle-/fryserum og opvaskerum.

På 16. etage, udsigtsetagen, er de store glasvinduer monteret 360 grader rundt. Der bliver offentlig adgang til den fantastiske udsigt, og der ventes op imod 40.000 besøgende om året. Det er en uopvarmet etage med naturlig ventilation, idet  luftindtag er placeret under gulvet langs vinduerne, og udluftning over vinduerne. Luftsprækken mellem vinduerne bliver af sikkerhedsmæssige grunde fuget, så ingen fristes til at kaste en mønt eller andet ned fra 16. etage. 

Øverste værelses-etage er 15. etage, hvor der kommer  suiter i forskellige størrelser. Den største af disse svarer til en 3-4 værelses lejlighed, og er indrettet til, at gæsten kan have en personlige assistent eller sikkerhedsvagt boende, i et diskret placeret værelse i tilknytning til gæstens stue, tekøkken, mødeafdeling, badefaciliteter og soveværelse.

Beskytter de næsten færdige etager

Længere nede i bygningen er gulvene spartlet, og fliser eller trægulv er ved at blive lagt. Der er filt på væggene, malerarbejdet er afsluttet, og stikkontakterne er monteret. Oplevelsen er, at der på flere etager stort set kun mangler døre og inventar for at melde klar til brug.

De næsten færdige etager bliver beskyttet ved at programmere elevatorerne  så håndværkerne forhindres i at gå ind på de etager. Og de første rengøringsfolk er rykket ind for at støvsuge og  tømme containere med småaffald, som håndværkerne efterlader på hver etage. Det er en byggeplads, der er imponerende grundig opryddet!

I hotellets stueetage og første sal arbejdes der i konferencesal og i Restaurant Freia.  Sidstnævnte får en  langvæg  udsmykket med Kolumba-sten fra Petersens Tegl på Broagerland – dog med smallere fuger end ved en udendørs opmuring. Restaurant Freia bliver en  a la carte og familie -restaurant, som indrettes i  stueetagen på Alsik, helt ud til Alssund.

Show-køkkenet er så godt som færdigt, med flotte klinker vendt ud mod publikum og mere traditionelle fliser i resten af køkkenet. Det eneste der mangler er efterhånden køkkeninventaret.

4.500 kvadratmeter spa- og wellnesstilbud

Det bliver hurtigt med en vis rutine, at man indretter og færdiggør 190 næsten ens værelser. Helt anderledes er det at opbygge spa-delen med 4.500 kvadratmeter spa- og wellnesstilbud, der vil indfri de allerflestes forventninger, ja mere til. Her er hver eneste opgave  forskellig!

De fire etager med spa og wellness har de største bassiner i stueplan. På den etage ligger også  børnebassin og en spa-café, der kommer til at have  udsigt mod nordvest op langs Alssund. En udendørs saltvands-pool mangler endnu at blive støbt. På de næste etager kommer der bl.a.  mindre special-bassiner, fitness, sauna-attraktioner, behandlerrum, frisørsalon og m.m. Spa- og wellness-inventaret er begyndt at  ankomme sammen med den østrigske leverandørs specialmontører, som skal stå for indbygningen af dem .

 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk