Rejsegilde forventes holdt i januar 2018

14-10-2017


Kranen skal 30 meter højere op

Byggeriet af Hotel Alsik tegner et stadig tydeligere billede af, hvad hotellet fylder i byrummet, og i næste uge begynder arbejdet med at fastgøre kranen til elevator kernen, så kranen kan hæves til 90 meters højde. Derpå kan de sidste otte etager monteres til hotellets færdig højde i 19 etager. Når sidste etage er nået, er byggeriet ca. 30 meter højere, end det fremstår nu.

- Hidtil har vi støbt elevator kernen på stedet. Nu går vi over til at montere færdigstøbte betonelementer, og mit bedste bud er, at vi er i færdig højde mellem jul og nytår, siger byggeleder Christian Bak med et smil, fordi der blandt byggeledelsens ti medarbejdere er forskellige bud på, om målet er nået før jul, mellem jul og nytår eller i de første uger af januar.

- Vi skal jo have stille vejr uden vind, når vi skal montere kranen, så der er måske en uges usikkerhed, bemærker han. 

Rejsegilde bliver der forventeligt i januar 2018.

Byggeriet er nu (medio oktober) på 11. etage, og selvom arbejdet lige nu er lidt forud for tidsplanen, har bygherre i samråd med entreprenør aftalt at forlænge byggeperioden til marts 2019. Baggrunden for den beslutning er, at der undervejs er tilført byggeriet flere kvadratmeter og flere funktioner. Blandt andet er Spa og Wellness vokset i størrelse, så der nu bliver 4.600 kvm i den bygning. Dertil er det besluttet at udvide køkkenfaciliteterne, og der bygges bl.a. eget bageri i køkkenet på Alsik. Et større hus med flere funktioner tager længere tid at bygge; derfor er byggetiden tillagt 4 måneder.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2486 7463 | E: info@byenshavn.dk