En tur rundt i bydelen Byens Havn

15-10-2018


Sønderborg har fået en ny bydel. Byens Havn er ikke længere kun et byggeprojekt, men fremover også et geografisk begreb for området og byggerierne langs Nørre Havnegade. Som noget helt nyt kan man tage på tur i bydelen Byens Havn med en ny digital model, som kommunen har udgivet.

Du kan også have den i lommen i din mobiltelefon, så du kan orientere dig direkte, hvis du går tur imellem byggerierne.

Du kan begynde turen ved at klikke  ­her

- Der er tale om en stiliseret grafisk udgave af havneprojektet med en høj lækkerhedsprocent. Ideen er at give borgere og turister en oplevelse og samtidig adgang til komprimeret information, hvor de end befinder sig, siger formand for teknik- og miljøudvalget Frode Sørensen.

Næstformand i udvalget, Inger Plauborg, hilser den digitale guide velkommen.

-  Vi lever i en digitaliseret tidsalder, hvor informationen opsøger borgerne. Der skal være nem adgang til information. Byens Havn er et fyrtårn og et vigtigt vækstprojekt i kommunen. Derfor skal vi være parat med information på alle platforme, siger hun.

Kommunen har udviklet modellen som en slags prototype for interaktiv infografik, der kombinerer geografisk forankring, visuel fremstilling og selekteret information på digitale platforme.

-  Vi ser et stort potentiale for formidlingen af komplekse sammenhænge. Modellen er teknisk set ret simpel. Vi har lagt et gratis program fra nettet ned over en grafisk fremstilling af et stykke virkelighed og uploadet modellen til vores server. Der er ingen ende på, hvordan teknikken kan anvendes, ikke mindst i forhold til at udvikle turismen, siger Martin Skovmand, kommunikationschef i Sønderborg Kommune.

Modellen fungerer ved at stryge med musen eller fingeren hen over skærmen. Projektets navn springer op ved berøring og giver gennem et tryk adgang til en info-boks, delt op i standardiserede menuer.

Ved en kommende opdatering af modellen bliver der muligheder for at tilgå billedgallerier og video om de enkelte projekter, så man hjemme fra sofaen kan gå på visuel opdagelse i Byens Havn og dets byggerier. 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk