100 gæster i husbådens udstilling pr. dag

23-06-2017


Ikke færre end 10.025 har besøgt husbådens udstilling om Byens Havn, siden husbåden blev flyttet først i april. Det største besøgstal i juli på en enkelt dag var i går (søndag den 23. juli) med 240 besøgende. Det svarer til et dagligt besøg på i gennemsnit 100 personer de dage, den har været åben. Og det er et tal, der glæder Michael Saxtorph, adm. direktør i Sønderborg Havneselskab.

- Besøgstallet er en fantastisk bekræftelse på borgernes interesse for Frank Gehrys masterplan og projekterne i Byens Havn. Udstillingen er stedet, hvor historien er samlet, og jeg er sikker på, at besøgstallet stiger med turist-tilstrømningen til Sønderborg de kommende måneder, siger Michael Saxtorph og tilføjer. – Forleden havde jeg 12 udenbys journalister med på en rundvisning i området Byens Havn. De var stærkt imponerede! At så meget finder sted i Sønderborg.

Nye turisttilbud

Visit Sønderborg og kommunen har aftalt, at udstillingen om Byens Havn bliver en del af sommerens byvandringer for grupper, som kan slutte deres tur rundt i byen med et besøg i husbåden.

Yderligere to initiativer er iværksat i forhold til turister: Kommunen udgiver et nyt trykt bykort med vandrerute fra byen til husbåden. Det nye kort bliver bl.a. udleveret på turistbureauet.  Desuden er ønsket om en kikkert ved Alsion opfyldt. Den er opsat ud for restauranten, så publikum fra Jyllands-siden kan se og overskue byggerierne i Byens Havn.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2486 7463 | E: info@byenshavn.dk