Multikulturhuset

Sønderborg Kommunes plan er, at byggeriet af det nye multikulturhus skal stå færdigt i 2017. Og forventningen er, at over 1.000 borgere i kommunen dagligt vil besøge det nye møde- og aktivitetssted, hvor en række kulturinstitutioner biblioteket, kunstskolen, center for kultur og andre samles under ét tag, og er med til at forvandle havneområdet til et attraktivt og dynamisk kulturknudepunkt. Når Sønderborgs nye multikulturhus står færdigt, vil byggeriet udgøre ca. 5500 m2, heraf udgør Ewers Pakhus de 1200, mens de resterende 4300 vil være nybyggeri.

Byrådet afsat 95,4 mio. kr. frem til 2016 til det nye multikulturhus, hvilket er ca. halvdelen af kommunens samlede investeringer på 180-190 mio. kr. på havnen. De samlede private investeringer på havnen bliver ca. 1,3 milliarder kroner.

Multikulturhuset ligger syd for det centrale torv. Mellem bygningen og Alssund er en åben plads, Kulturpladsen. Pladsen vil være et aktivt torv, hvor der kan afholdes kulturelle arrangementer og gennemføres andre aktiviteter. Pakhuset er i projektet  sammenbygget med den nye bygning, så det bliver en del af multikulturhuset.

Læs mere på http://sonderborgkommune.dk/hoeringer/offentliggoerelse-af-forslag-til-lokalplan-multikulturhuset-paa-nordhavnen

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk