Frank Gehrys masterplan

En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry danner en unik ramme for byens nye havn og ikke mindst for det liv, der skal udfolde sig i området. I masterplanen er alt byggeri på havneområdet dimensioneret, så det er tydeligt, hvor meget og hvordan de enkelte byggerier skal fylde i byrummet og i forhold til hinanden. Helheden og sammenhængen er sikret.

Masterplanen vil omdanne den tidligere industrihavn til et livligt byområde ved at skabe tæthed og aktivitet omkring områdets centrale torv og centrum. Og rundt om pladsen udfolder der sig en række aktiviteter. Hele området strækker sig langs havnefronten og rummer parker, boliger, erhvervsejendomme, bygninger til rekreative og kulturelle formål samt et hotel.

Ved at koncentrere byggeriet om det centrale torv bliver det muligt at skabe spændende spredt byggeri med kontorbygninger og boliger i det øvrige område, så der her ikke bygges for tæt. Dermed sikrer vi, at vi får mest muligt ud af de åbne pladser til kulturelle og rekreative formål. Samtidig kan landskabet fortsætte som en bypark hen langs havnefronten.

Skaber byparker

Den nye bydel bliver bundet sammen af forskellige byrum, der skaber en række af byparker. Parkerne er knyttet sammen med havnepromenaden, og Frank Gehry har skitseret, hvordan – hvis der bliver penge til det - en bro til fodgængere kan udbygge den nordlige ende af promenaden og forbinde begge sider af havnen.
Se filmen, hvor Frank Gehry omtaler sit Sønderborg-projekt:

http://www.youtube.com/watch?v=XfACChXZnAw&feature=endscreen&NR=1

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk