Nyt Videnshus på havnen i Sønderborg

06-09-2010


Rambøll og Sønderborg Havneselskab præsenterer nu rammerne for et Videnshus på havnen og inviterer små og mellemstore virksomheder til at blive en del af et nyt tværfagligt fællesskab for vidensbaserede virksomheder. Med fælles adresse på havnen bliver de en del af Frank Gehrys masterplan for udviklingen af Sønderborg Havn.

Det nye Videnshus opføres som et markant seks etagers hus i høj arkitektonisk kvalitet direkte ned til havnepromenaden og tæt på det planlagte centrale torveområde med alle dets aktiviteter. Det bliver et kontorfællesskab, hvor virksomhederne får fordel af at udnytte en række fælles faciliteter, og hvor op til omkring 180 medarbejderne får mulighed for at indgå i faglige og sociale netværk.

Huset er endnu ikke tegnet, men der bliver tale om bæredygtigt byggeri, der er i verdenseliten hvad angår energi og ressourceforbrug. Det giver dels en lavere energiregning, dels en højere medarbejdertilfreds, øget sundhed, øget produktivitet og lavere sygefravær.

Områdechef Lars Chresten Møller fra Rambøll er ikke i tvivl om, at kontorfællesskaber er fremtidens løsning for små og mellemstore virksomheder. De giver mulighed for langt bedre faciliteter end i et traditionelt kontorlejemål, og samtidig åbner det op for et nært samarbejde med de andre lejere i huset.

- Der er allerede flere virksomheder der har udtrykt interesse for at flytte ind i huset, og vi opfordrer interesserede virksomheder til at kontakte os, så vi sammen med dem kan bruge resten af året på at indrette huset og indgå aftaler med de virksomheder, som gerne vil være med.

Herefter følger projekteringen i første halvår 2011 og byggestart i 3. kvartal, så Videnshuset kan tages i brug i sommeren 2012.


Masterplanen af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry vil omdanne den tidligere industrihavn i Sønderborg til et livligt byområde ved at skabe tæthed og aktivitet omkring et centralt torv. Torvet bliver områdets centrum, og rundt om Torvet udfolder der sig en række aktiviteter. Langs havnefronten indrettes parker og bygges, boliger, erhvervsejendomme, bygninger til rekreative og kulturelle formål samt et hotel.

Nord for Torvet er det planen at opføre et nyt hotel med 250 store værelser bygget efter et nyt Water-Park koncept. Det nye hotelkoncept vil tiltrække store og brede målgrupper som børnefamilier, konferencearrangører, par- og vennegrupper.

Hotellets Konferenceafdeling er tænkt dimensioneret til ca. 2.000 kvadratmeter. Det gør det muligt at skabe møderum for både store og små grupper. Hotellet får en multihal med plads til 800 spisende eller 1.800 stående gæster til f.eks. koncerter, konferencer, messer og udstillinger.

Syd for Torvet skal være en række andre attraktioner for byens gæster og borgerne. Det kan være nytænkende kunst- og kulturattraktioner som en planlagt kunsthal og et multikulturhus, behandlingssteder for medicinsk turisme og shopping.

Ved at koncentrere byggeriet omkring Torvet bliver det muligt at skabe spændende spredt byggeri med kontorbygninger og boliger i det øvrige område, så der ikke bygges for tæt.

Dermed sikrer havneselskabet, at borgerne får mest muligt ud af de åbne pladser til kulturelle og rekreative formål.

Samtidig kan landskabet fortsætte som en bypark hen langs havnefronten.

Byområdet bliver bundet sammen af forskellige byrum, der skaber en række af byparker der bliver knyttet sammen med havnepromenaden.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk