Kopi af Byens længste bænk bygges fra søsiden

15-06-2018


220 meter siddeplads langs vandet

Fra slutningen af juni gør M. T. Højgaard forberedelser til at afslutte arbejdet med at bygge byens længste bænk. Det sker fra vandsiden. Firmaet skal for Sønderborg Kommune opføre en træpromenade og en træbro fra Kongebroen forbi Hotel Alsik til Multikulturhuset, en strækning på ca. 220 meter. 

Hele strækningen bygges som et trædæk med betonhammer som siddekant på en del af strækningen. Ved Bitten & Mads Clausens Plads bliver den så bred, at der også bliver trapper med siddetrin, hvor man kan sætte sig ved vandet.

- Der er ikke plads til at udføre arbejdet fra landsiden, så alt arbejdet foregår fra vandsiden. Vi har en stor flåde med kran, der er ombygget til at kunne ramme 89 træpæle ned i undergrunden, tre-syv meter ud i Alssund, og vi har mindre flåder til at transportere træet fra oplag i nærheden og til arbejdsstedet, oplyser Dan Locht fra firmaet M. T. Højgaard.

Siddekanter bliver et gennemgående element på alle arealer mod vandet. Den går igen ved hotellets terrasser, langs promenaden og på ’Bitten & Mads Clausens Plads’. Kanten laves i insitu-støbt beton med glat overflade som både inviterer til at sætte sig ned, og samtidig fungerer som afgrænsning til de større plantebede i området.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk