Rejsegilde for Multikulturhuset på ByensHavn

07-09-2016


Forbipasserende har sommeren over kunnet iagttage, at Ewers Pakhus på havnefronten i Sønderborg så småt er ved at få en sidekammerat. Pakhus og nytilbygning udgør tilsammen Sønderborgs kommende Multikulturhus, som åbner næste år. Men byggeriet er efterhånden kommet så langt, at det den 12. september var tid til at fejre rejsegilde med velkomst v. Direktør for Land, By og Kultur, Inge Olsen, tale v. Borgmester, Erik Lauritzen, tale v. Formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht  og tale v. Entreprenør Hoffmann A/S

 

Dagen blev fejret med gratis pølser og drikkevarer

 

Baggrund:

Multikulturhuset åbner september 2017. Det bliver et fyrtårn på den kulturelle front i Sønderjylland. Bygget ud til Alssund udgør Multikulturhuset en central del af ByensHavn, den nye bydel på den tidligere industrihavn i Sønderborg.

 

De to bygninger vil tilsammen stille 5.500 kvadratmeter til rådighed for fremtidens kulturforbrugere. Det gennemrestaurerede Ewers pakhus bliver hjemsted for kunstskolen, det tyske bibliotek og børnebiblioteket.

Den nye del vil rumme voksenbibliotek, kunstsal og en sektion af kunstskolen. Der bliver også indrettet en café med udgang til en åben terrasse ud mod vandet. På midterste dæk indrettes ligeledes en terrasse med flot udsigt over Alssund, broen og Alsion på den modsatte side af Alssund.

 

Hele byggeriet er budgetteret til 100 mio. kr. Kommunen betaler hovedparten, mens AP Møller Fonden har doneret 14,5 mio. kr. til renoveringsarbejder og inventar.

 

Multikulturhuset er led i ByensHavn, hvis udvikling bestyres af Sønderborg Havneselskab A/S.

Arkitekter: Aart architects, Zeni Arkitekter, Alectia

Entreprenør: Hoffmannn

 

En samlet designguide stiller skrappe krav til byggeriernes udformning og udtryk under hensyntagen til masterplanen, som er udviklet af den canadisk-amerikanske stjernearkitekt, Frank Gehry.

 

Se video-gennemgangen af indretningen – produceret af Jesper Sørensen, Sønderborg Kommune.

http://bit.ly/Multikulturhuset

 

 

 

 

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2055 1650 | E: info@byenshavn.dk