Særudstilling om Byens Havn i husbåden ved Havbo

20-11-2016


Peter Mads Clausen, Erik Lauritzen og Bjarne Rasmussen ved præsentationen af udstillingen i husbåden.

Bitten & Mads Clausens Fond, Sønderborg Kommune og Sønderborg Havneselskab har i et tæt samarbejde skabt en udstilling om Byens Havn med henblik på at give borgere og turister viden om Frank Gehrys masterplan og den nye bydels byggerier.
 

Udstillingen vises i husbåden ved Havbo, Nørre Havnegade 11 i Sønderborg, og byder på en række plancher og en fysisk model, så publikum kan se, hvordan de igangværende og planlagte projekter skaber den nye bydel på havnen. Desuden vises film fra bl.a. Frank Gehrys præsentation af masterplanen for den nye bydel, en præsentation af Hotel Alsik og en drone-optagelse af udsigten i 64 meters højde – som er højden i udsigtsetagen fra hotellet, som bliver åben for alle interesserede.

- Med særudstillingen håber vi at give offentligheden en bedre forståelse for ideen med Byens Havn, som vil transformere hele området og skabe en go-to-distination, der vil tiltrække et publikum vi aldrig før har set i Sønderborg, siger adm. direktør for Sønderborg Havneselskab, Michael Saxtorph.

Formanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter Mads Clausen, spejler intentionerne for byggerierne på havnefronten i Sønderborg i et smukt citat af Johann Wolfgang von Goethe, der skulle have udtalt ”Arkitektur er frossen musik”.

- Byggerierne er smukke hver for sig. I sammenhæng udgør de en harmonisk symfoni. Alle byggerier er hver for sig designet med et ønske om at skabe unik arkitektur. Men også ud fra et ønske om at supplere hinanden, siger Mads Peter Clausen og håber, at husbåden med plancher, der fortæller historien om hver enkelt projekt vil åbne publikums øjne for netop den kendsgerning. Modellen viser, hvordan projekterne, i sammenhæng, skaber rum for nye oplevelser og aktiviteter på byen tidligere industrihavn.

Også borgmester Erik Lauritzen håber, at borgerne vil få glæde og inspiration af at besøge husbådens særudstilling.

- Husbåden inviterer borgerne til at følge med i, hvad der sker i området. Hele projektet er med til at skabe stolthed over, hvad vi sammen i Sønderborg kan præstere, og vi har snakket meget om, hvordan vi får borgerne til at bruge havneområdet, så det ikke kun er gæster i multikulturhus og hotel, der kommer. Jeg håber, at borgerne vil lade sig inspirere og kommer med flere ideer til, hvad der videre kan ske på havnen, siger Erik Lauritzen.

Husbåden kan flyttes

Meningen med udstillingen er invitere alle interesserede til følge med i de fælles visioner og planer. Plancherne og filmene vil løbende blive ajourførte i forhold til aktiviteterne i de tre år, husbåden er udstillingsbåd. Og.

 – Husbåden kan jo også flyttes, hvis der er andre havne i kommunen, hvor der måtte være ønsker om at vise udstillingen i en periode, oplyser havneselskabets direktør.

 På den nuværende adresse ved Havbo i Sønderborg er der åbent onsdage og lørdag-søndag kl. 10-19.

Sønderborg Havneselskab A/S | Alsion 2 | DK-6400 Sønderborg | T: (+45) 2486 7463 | E: info@byenshavn.dk